Sociaal Werk beter en slimmer georganiseerd

3 juli 2017

Martijn heeft bijna 100 medewerkers van de DSW Rijswijk en Omstreken opgeleid tot Lean Yellow Belt. Alle managers en voorlieden van van het Sociaal Werkbedrijf hebben zich op deze manier de lean-werkwijze eigen gemaakt. Het huiswerk, dat onderdeel is van de trainingen, had meteen een positieve uitwerking op de resultaten.

Elk jaar worden er in dit Sociaal Werkbedrijf 15.000 doosjes ingepakt voor Ziggo. In een proces wordt op tafels een aantal handmatige handelingen verricht, die leiden tot een eindproduct. Doosje vouwen, kartonnetje erin, kabel en stekker in het kartonnetje steken, gebruiksaanwijzing erbij, doosje dichtvouwen, inpakken in grotere doos en op pallet afvoeren.

Met de kennis uit de training heeft men deze productielijn opnieuw ingericht. Nadat dit was gebeurd heeft men Martijn gevraagd om feedback. Dat leverde nog enkele aanvullende aanwijzingen op. Vervolgens is men van start gegaan op basis van de planning van het jaar ervoor. De verrassing was groot toen de levering 5 dagen voor de afgesproken datum bij de klant kon worden afgeleverd.

Afbeeldingsresultaat voor ziggo

 

 

 

 

Direct zichtbaar resultaat voor de DSW en voor de klant!