ABOUT

Het leven begint aan het eind van de comfortzone

Verbeteren kan overal. Ik ben vooral effectief in Participatiebedrijven, Onderwijs, Jeugdzorg en andere organisaties die werken voor het algemeen maatschappelijk belang. 

Daar gaat bij mij een extra vlammetje branden. Ik vind dat alle mensen die met of voor andere mensen werken alle steun verdienen, die ze kunnen krijgen. Dat geldt nog meer als ze werken voor mensen in nood of met een afstand tot wat wij allemaal normaal vinden.

MARTIJN
PONT

Ook administratieve omgevingen zijn mij niet vreemd. Complexe en deels onzichtbare processen verbeteren en zo collega’s betrekken bij het werk: altijd een mooie uitdaging!

Ik ben Lean Six Sigma Black Belt gecertificeerd.

Sommige mensen willen graag tempo aan het begin. Ik verdiep me liever eerst goed in het vraagstuk en de mensen die erbij betrokken zijn. Het is mijn ervaring dat we dan samen meer bereiken.

Ik heb binnen heel diverse omgevingen veel verschillende teams begeleid. Verschillend in bedrijfstak, soort werk, opleidingsniveau.

ACHTERGROND

Ik beweeg mij gemakkelijk in elke omgeving. Of het nu een strategietraject is met een MT, een onderzoek naar verbetermogelijkheden in een proces met een team, of het bijstaan van mensen op de werkvloer met verbetervraagstukken. Ik denk altijd vanuit het belang van mijn klant en, heel belangrijk, het is altijd mijn streven om mezelf overbodig te maken.
Continu mensen verbeteren is mij te makkelijk. Ik leer mensen liever om zelf continu te verbeteren. Dat is positieve energie en gaat over het ontwikkelen van mensen. Veel van wat wij weten, kunnen of kennen wordt niet gebruikt. Hier valt veel te winnen. En winnen doe we samen.